31.03.2021

Sonberský lockdown je mediální. Táhne úspěch ve Vinařství roku

Za normálních okolností bychom teď intenzivně chystali jarní program ve vinařství a už už vyhlíželi otevření sezony. To je teď z pochopitelných důvodů trošku u ledu, ale v kontaktu se všemi, kdo mají sonberské víno rádi, jsme teď trochu nečekaně jinou formou. Naše nedávné vítězství v soutěži Vinařství roku totiž způsobilo, že jdeme od jednoho mikrofonu a diktafonu ke druhému a od televize do rozhlasu. Následující řádky tedy berte jako shrnutí, kde všude si o nás můžete přečíst, nebo nás vidět, a co nového se díky tomu můžete dozvědět.

Velkou zkouškou si naše obchodní ředitelka Dáša Fialová prošla v živém vysílání České televize. Na začátku března se totiž na brněnském výstavišti točil speciál ČT 24, který se věnoval hodnocení aktuální situace v Česku. Dáša se objevila v rozhovoru se zakladatelem sítě brněnských barů Janem Vlachynským a organizátorkou Pálavského vinobraní v Mikulově. Mluvilo se přirozeně o současné situaci v gastronomii i o tom, jaké jsou možné další scénáře vývoje. „I když jsme na Sonberku na novináře zvyklí, zájem, který je o nás teď, má samozřejmě úplně jiný rozměr. Když na něco takového jedu, vždycky jsem nervózní, na co všechno se mě budou ve studiu ptát". Líčí Dáša, která ale zároveň ujišťuje, že pořád je taková pozornost velký svátek.

O Sonberku a o tom, čím je jedinečný, mluvila (na rozhovory jezdí většinou ona, protože Oldu s Romanem jen málokdy pustí práce kolem sklepa) i ve vysílání Českého rozhlasu Plus. Padlo tam mimo jiné to, že vinařství se nikdy nedá vnímat jenom jako byznys. „Pořád je to zemědělství. Není u nás mnoho vinařů, kteří by tím pohádkově zbohatli. Věřím, že všichni, kdo víno děláme, to děláme především proto, že ho máme rádi a baví nás to,“ říkala Dáša a přidala i zmínku o tom, co všechno můžou různé kouty Moravy milovníkům vína dát.

Ještě větší prostor nám nabídli v asi nejrespektovanějším tuzemské časopisu, který se vínu věnuje, Wine & degustation. Na šesti stranách tam všechny tři sonberské osobnosti - sklepmistr Olda Drápal, vinohradník Roman Slouk a také Dáša přibližují, co za úspěchem Sonberku stojí a jaká jsou jeho specifika. V rozhovoru pro fajnšmekry se mimo jiné dozvíte, zda je těžší vytvořit kvalitní suchou nebo sladkou Pálavu, jak na dokonalý Riesling, jak bojujeme s předsudkem, že Pálava musí být sladká, a jak se hezky rozrůstá náš export do Francie.

Ani tím ale zmínky o našem vítězství a přístupu k vínu nekončí. Další najdete v časopisu Forbes a odborném Vinařském obzoru.


Další aktuality
10.03.2023

Pálava Noble rot na světové expozici La Cité du Vin

Sonberk slaví světový hattrick! Již potřetí se naše víno dostalo do největší mezinárodní expozice vín na světě, La Cité du Vin v Bordeaux. 
Číst více
08.03.2023

Gala degustace s večeří v pražské Grand Cru

Pozvěte blízkou osobu, vytvořte si rezervaci ve vyhlášené restauraci Grand Cru na 28. března a užijte si příjemný večer.
Zjistěte více
17.02.2023

Co všechno se skrývá za pozicí degustátora

V novém, již 18. dílů sonberského podcastu Mezi řádky si povídáme o bodování vína na soutěžích aneb Kolikátý v pořadí se nalévá první vzorek?
14.02.2023

Hledáme brigádníky 18+

Nabízíme brigádu s tím nejkrásnějším výhledem. Práce na vinotéce, firemních degustacích či letních koncertech. Flexibilní směny, přívětiví kolegové, smysluplná práce, milí zákazníci.
Číst více
24.01.2023

Uvádíme nový Ryzlink rýnský MITRBERK

Jak chutná víno z hroznů naší mladé vinice? 
Číst více
Co dál?

Přijeďte na skleničku

Chtěli byste toto celé vidět a zažít? Těšíme se na vás na Sonberku.

Navštivte nás
Řekněte nám vaše jméno a e-mail