Dřív než kdy jindy, ale přece. Na Sonberku začaly před pár dny kvést mandloně, a tak už vyhlížíme jaro a pomalu plánujeme, u čeho všeho se s námi budete moct ve vinařství potkat. Po Tvořivé zimě vyplněné workshopy chystáme Vinné jaro, víkendové brunche a také další ročník festivalu Sonberské (ne)vinné kulturní léto. Tak si chystejte diáře.
Sezonu 2020 otevřeme v sobotu 21. března, od kdy budeme mít pravidelně otevřeno oba víkendové dny. Na ten první k nám s výborným jídlem a svými slavnými paštikami přijede brněnská parta, která si říká Matyho chálka. Přiveze tajine z kozlíka, moravské wrapy nebo paštiku z pečeného jelena a husích jater. Počítat můžete také s prohlídkami vinařství, kterým bude náš vinohradník Roman Slouk provádět od 12 a od 14 hodin.
Hned týden na to se přidáme k hustopečským mandloňovým slavnostem a budeme hned na dvou místech. Spolu s Vinaři Hustopečska budeme mít stan přímo v centru dění, mandloňovém městě. Kdo se ale nerad prodírá davy, pro toho budeme mít dobré jídlo a samozřejmě víno připraveno i přímo na Sonberku.
Přijet nás po zimě pozdravit můžete také na Velikonoce, kdy počítáme se zábavou pro děti – pro ně schováme kolem vinohradu čokoládová vajíčka a pro rodiče nějakou tu lahev, protože každý věk chce svoje. Kromě toho budeme mít i jednu novinku. Už teď se můžete těšit na Vinné jaro, dva večery v dubnu a v květnu, které dají všem návštěvníkům příležitost poznat víno a jeho různorodost trochu víc. Na 30. dubna se chystá Ryzlinková noc, co všechno vás ten večer čeká, prozradíme už brzy.
Chtěli byste toto celé vidět a zažít? Těšíme se na vás na Sonberku.
Navštivte násRegistrujte se a získejte tak nejen 10 % slevu na nákup vín. Pošleme vám jednou měsíčně novinky od nás, upozorníme na mizející lahve, ocenění a nabídneme i šestispřeží - sady vín za přátelštější cenu. A taky se dostanete do neveřejné nabídky vín, kam dáváme novinky před oficiálním zahájením prodeje anebo limitované kousky z našeho archivu.
Více o klubu