06.02.2020

Sonberský degustační stůl unese skleničky i spoustu květin

Jsou věci, na které jsme na Sonberku zvyklí. Hrozny, lahve, skleničky a hodně i dobré jídlo od nejrůznějších kuchařů. A pak jsou věci, které tak často neděláme. Vlastně je vůbec neděláme, ale o to zajímavější můžou být. Také proto jsme se letos pustili do nového programu s názvem Tvořivá zima. Na prvním dílu se u nás minulou sobotu zastavila floristka z brněnského obchodu Rosebud Markéta Střechová aka Róza, která dala úplně nové využití našemu degustačnímu stolu. Nechala po sobě spoustu květinové vůně a 13 návštěvnic, které si zkusily v životě něco úplně nového a jiné zase něco odlišného.

Na prvním dílu Tvořivé zimy se dělala dekorace do bytu, která měla podobu mechového kopečku, na který se aranžovaly živé květy, rostliny, větvičky, sukulenty, bobule a další dekorace. Ne, není to úplně věc, kterou by si člověk doma dělal jen tak, a proto to nejdřív chtělo trochu vysvětlení. „Každý dostal svoji polystyrenovou formu, na kterou se nejdřív naaranžoval mech. Róza přitom povídala o tom, co všechno má za sebou, jak dělá různé instalace třeba do brněnských funkcionalistických vil nebo dříve pro restauraci Pavillon, ale taky o tom, co všechno se při tvorbě dekorace dá použít, jakou má životnost a jak je potřeba se o ni postarat,“ přibližuje naše marketingová a obchodní ředitelka Dáša Fialová.

Kopeček z mechu se dal aranžovat nejrůznějšími způsoby. Na něj pak přišly další květy nebo větvičky a nakonec vzniklo 13 úplně odlišných dekorací. Kdo potřeboval pomoct, ptal se přímo Rózy nebo souseda, takže takové studené sobotní odpoledne nakonec bylo i cestou, jak poznat nové lidi. A také víno. „Na první díl Tvořivé zimy dorazili naši příznivci i fanoušci Rosebud, kteří u nás nikdy nebyli, takže se seznámili mezi sebou i s naším vínem,“ podotýká Dáša.

Další díl zimního (nejen) seznamování chystáme na 29. února. Tentokrát se po degustačním stole rozsypou tisíce korálků z minerálů, které se budou pod vedením Zuzany Balcárkové tvořící pod značkou Momara spojovat do pestrých náramků.

Další aktuality
16.09.2022

Poprvé uvádíme Merlot Rare

Představujeme víno, jaké na Sonberku ještě nebylo. 
Číst více
09.09.2022

O špačcích na Sonberku

S příchodem podzimu přilétají do vinic vyhladověná hejna špačků. Jak před nimi bráníme dozrávající úrodu a v čem nás letos překvapili?
Číst více
06.09.2022

Sonberské vinobraní & koncert Harafica

V pátek 16.9. přijďte s námi oslavit letošní Sonberské vinobraní, na kterém nám zahraje cimbálová muzika Harafica. Nebude chybět ani společný sběr, lisování a volná degustace.
Číst více
11.08.2022

Vinice koncem prázdnin: jak se připravit na vinobraní?

Kdy letos začneme sbírat a v čem je ročník 2022  jiný než ten loňský?
Číst více
26.07.2022

Sonberk letos podruhé v Londýně

Suchá Pálava zazářila na National Geographic Traveller Food Festival
Číst více
Co dál?

Přijeďte na skleničku

Chtěli byste toto celé vidět a zažít? Těšíme se na vás na Sonberku.

Navštivte nás
Řekněte nám vaše jméno a e-mail