06.02.2020

Sonberský degustační stůl unese skleničky i spoustu květin

Jsou věci, na které jsme na Sonberku zvyklí. Hrozny, lahve, skleničky a hodně i dobré jídlo od nejrůznějších kuchařů. A pak jsou věci, které tak často neděláme. Vlastně je vůbec neděláme, ale o to zajímavější můžou být. Také proto jsme se letos pustili do nového programu s názvem Tvořivá zima. Na prvním dílu se u nás minulou sobotu zastavila floristka z brněnského obchodu Rosebud Markéta Střechová aka Róza, která dala úplně nové využití našemu degustačnímu stolu. Nechala po sobě spoustu květinové vůně a 13 návštěvnic, které si zkusily v životě něco úplně nového a jiné zase něco odlišného.

Na prvním dílu Tvořivé zimy se dělala dekorace do bytu, která měla podobu mechového kopečku, na který se aranžovaly živé květy, rostliny, větvičky, sukulenty, bobule a další dekorace. Ne, není to úplně věc, kterou by si člověk doma dělal jen tak, a proto to nejdřív chtělo trochu vysvětlení. „Každý dostal svoji polystyrenovou formu, na kterou se nejdřív naaranžoval mech. Róza přitom povídala o tom, co všechno má za sebou, jak dělá různé instalace třeba do brněnských funkcionalistických vil nebo dříve pro restauraci Pavillon, ale taky o tom, co všechno se při tvorbě dekorace dá použít, jakou má životnost a jak je potřeba se o ni postarat,“ přibližuje naše marketingová a obchodní ředitelka Dáša Fialová.

Kopeček z mechu se dal aranžovat nejrůznějšími způsoby. Na něj pak přišly další květy nebo větvičky a nakonec vzniklo 13 úplně odlišných dekorací. Kdo potřeboval pomoct, ptal se přímo Rózy nebo souseda, takže takové studené sobotní odpoledne nakonec bylo i cestou, jak poznat nové lidi. A také víno. „Na první díl Tvořivé zimy dorazili naši příznivci i fanoušci Rosebud, kteří u nás nikdy nebyli, takže se seznámili mezi sebou i s naším vínem,“ podotýká Dáša.

Další díl zimního (nejen) seznamování chystáme na 29. února. Tentokrát se po degustačním stole rozsypou tisíce korálků z minerálů, které se budou pod vedením Zuzany Balcárkové tvořící pod značkou Momara spojovat do pestrých náramků.

Další aktuality
20.05.2022

Nový díl podcastu Mezi řádky: O cestách za vínem

S uznávaným gastronomickým průvodcem Janem Valentou z Taste of Prague si povídáme o výletech za vínem a jídlem a také o tom, jak chutná Morava cizincům.
Číst více
05.05.2022

Čeká nás boj se suchem?

Jak se daří sonberské vinici v květnu říká vinohradník Roman Slouk.
Číst více
22.04.2022

Kopce podle Pleskota: Ostrá holka Pálava a zkrocený stařec Sonberk

Tvůrce budovy našeho vinařství v podcastu vysvětluje, jak to na Sonberku vlastně všechno vzniklo .
Číst více
21.04.2022

Hledáme brigádníky 18+

Nabízíme brigádu s tím nejkrásnějším výhledem. Práce na vinotéce, firemních degustacích či letních koncertech. Flexibilní směny, přívětiví kolegové, smysluplná práce, milí zákazníci.
Číst více
01.04.2022

Podruhé Pospolu

Po roce se vrací populární sonberské cuvée, opět v hravém složení a s cílem bavit (se) od jara do podzimu.
Číst více
Co dál?

Přijeďte na skleničku

Chtěli byste toto celé vidět a zažít? Těšíme se na vás na Sonberku.

Navštivte nás
Řekněte nám vaše jméno a e-mail