06.02.2020

Sonberský degustační stůl unese skleničky i spoustu květin

Jsou věci, na které jsme na Sonberku zvyklí. Hrozny, lahve, skleničky a hodně i dobré jídlo od nejrůznějších kuchařů. A pak jsou věci, které tak často neděláme. Vlastně je vůbec neděláme, ale o to zajímavější můžou být. Také proto jsme se letos pustili do nového programu s názvem Tvořivá zima. Na prvním dílu se u nás minulou sobotu zastavila floristka z brněnského obchodu Rosebud Markéta Střechová aka Róza, která dala úplně nové využití našemu degustačnímu stolu. Nechala po sobě spoustu květinové vůně a 13 návštěvnic, které si zkusily v životě něco úplně nového a jiné zase něco odlišného.

Na prvním dílu Tvořivé zimy se dělala dekorace do bytu, která měla podobu mechového kopečku, na který se aranžovaly živé květy, rostliny, větvičky, sukulenty, bobule a další dekorace. Ne, není to úplně věc, kterou by si člověk doma dělal jen tak, a proto to nejdřív chtělo trochu vysvětlení. „Každý dostal svoji polystyrenovou formu, na kterou se nejdřív naaranžoval mech. Róza přitom povídala o tom, co všechno má za sebou, jak dělá různé instalace třeba do brněnských funkcionalistických vil nebo dříve pro restauraci Pavillon, ale taky o tom, co všechno se při tvorbě dekorace dá použít, jakou má životnost a jak je potřeba se o ni postarat,“ přibližuje naše marketingová a obchodní ředitelka Dáša Fialová.

Kopeček z mechu se dal aranžovat nejrůznějšími způsoby. Na něj pak přišly další květy nebo větvičky a nakonec vzniklo 13 úplně odlišných dekorací. Kdo potřeboval pomoct, ptal se přímo Rózy nebo souseda, takže takové studené sobotní odpoledne nakonec bylo i cestou, jak poznat nové lidi. A také víno. „Na první díl Tvořivé zimy dorazili naši příznivci i fanoušci Rosebud, kteří u nás nikdy nebyli, takže se seznámili mezi sebou i s naším vínem,“ podotýká Dáša.

Další díl zimního (nejen) seznamování chystáme na 29. února. Tentokrát se po degustačním stole rozsypou tisíce korálků z minerálů, které se budou pod vedením Zuzany Balcárkové tvořící pod značkou Momara spojovat do pestrých náramků.

Další aktuality
24.01.2023

Uvádíme nový Ryzlink rýnský MITRBERK

Jak chutná víno z hroznů naší mladé vinice? 
Číst více
09.01.2023

Zimní řez je letos šetřící

Ročník 2023 začínáme jako obvykle po Novém roce řezem révy. Co je letos jinak a proč?
Číst více
22.12.2022

Rok 2022 s vámi, ve víně…

Jaký byl rok 2022 u nás, na Sonberku? Co se povedlo a na co budeme ještě dlouho vzpomínat?
Číst více
08.12.2022

Proč by vinaři měli jezdit na punkové festivaly

V novém, již 17. dílu sonberského podcastu Mezi řádky si povídáme se specialistkou na komunikaci Martinou Fojtů o vinařském marketingu.
Číst více
08.12.2022

Vánoční otevírací doba a podmínky expedice

Stavte se u nás ve vinařství anebo objednejte e-shopem včas. Všechny detaily pro Vánoce 2022 na jedno kliknutí.
Číst více
Co dál?

Přijeďte na skleničku

Chtěli byste toto celé vidět a zažít? Těšíme se na vás na Sonberku.

Navštivte nás
Řekněte nám vaše jméno a e-mail