26.05.2019

Sonberský Merlot boduje doma i za hranicemi

Až v Curychu se jen v tom nejlepším ohledu mluvilo o sonberském Merlotu. Na slavnostním vyhlášení Mondial du Merlot & Assemblages 2019, prestižní mezinárodní soutěže specializované právě na tuto odrůdu, jsme totiž získali za ročník 2016 zlatou medaili a 89 bodů v hodnocení. Úspěch je to tím větší, že jsme se poměřovali se všemi možnými konkurenty ze zemí, které se na červené specializují daleko víc, třeba Francie, Německa nebo Španělska.

V Curychu jsme navíc byli jediní čeští zástupci, kteří medaili dostali, což není jen tak. „Jak se profesionalizuje celé české vinařství, míří na soutěže čím dál víc tuzemských lahví, které si umí získat pozornost. Tentokrát jsme ale byli jediní,“ podotýká naše obchodní a marketingová ředitelka Dáša Fialová.

Když už se Merlotu daří v mezinárodní konkurenci, dávalo by smysl, aby si ho všimli i hodnotitelé doma, což se taky děje! Jen za posledních pár týdnů se stal sonberský Merlot 2015 vítězem Grandtestu v časopisu Wine & Degustation a jeho o rok mladší následovník, ročník 2016, skončil hned za ním jako druhý.

Stejné víno opanovalo i hodnocení časopisu Víno a styl a pro nás to může mít ještě zábavnou dohru. Když se totiž odhalovala totožnost vzorků, prohlásil jeden z hodnotitelů, že jestli je tohle víno z Moravy, přijde vinaři umýt dům. No, je… Koupit si ho můžete na našem e-shopu a my už se na Sonberku těšíme na úklidovou návštěvu. Po současných deštích úklid oceníme.



Další aktuality
25.11.2022

Magnum večeře s Atelierem na Sonberku

V sobotu 10. prosince zveme od 18:00 na adventní menu šéfkuchaře Pavla Kováře v párování se sonberskými víny z lahví velikosti magnum a překvapeními z archivu.
Číst více
25.11.2022

Letní koncerty 2023 na Sonberku

Ve spolupráci s projektem Hudba na vinicích nabídneme od července do září již 4. společný ročník večerních open air koncertů. Srdečně zveme!
Číst více
08.11.2022

Uvádíme mladý Muškát moravský 2022

Jediné mladé víno ze Sonberku, tradičně ultra-suché. Letos poprvé pod šroubovacím uzávěrem, ze tří různě starých částí vinohradu.
Číst více
13.10.2022

Jak se dělá bistro v Brně

V novém dílu podcastu Mezi řádky si povídáme s Milanem Bukovským, zakladatelem a majitelem oblíbeného brněnského bistra a cocktailového baru Atelier.
Číst více
11.10.2022

Sonberská Pálava opět vysoko na bedně

V suché, sladké i slámové verzi - Prague Wine Trophy ocenila sonberské Pálavy i botrytický Tramín.
Číst více
Co dál?

Přijeďte na skleničku

Chtěli byste toto celé vidět a zažít? Těšíme se na vás na Sonberku.

Navštivte nás
Řekněte nám vaše jméno a e-mail