06.11.2018

Na Koishi chystáme top vinný výběr

Skvělé víno i jídlo se spojí na druhém večeru našeho Gastropodzimu, který pořádáme přímo ve vinařství u našeho velkého stolu. Stane se tak přesně za dva týdny, v úterý 20. listopadu, a to ve spolupráci se slavnou brněnskou restaurací Koishi. Už teď víme, že to bude skvělý večer. Proč?

Výslednému menu tohoto večera dal základ náš sommeliér David Pavlíček, který vybral ze sonberské nabídky to, co si myslí, že je nejlepší. Dovezl to přímo do Koishi, kde k vínu napárovali přesně se hodící pokrmy. Podávat se bude tartar z lososa, mořský vlk, krémová polévka Tom Yum, hovězí líčka a dezert, který je variací na známý drink Piňa Colada. „V Koishi se zaměřují na evropskou kuchyni s asijskými prvky, výborně pracují s mořskými rybami, kterým umí dát orientální chuť. A přesně v tomto duchu připravil šéfkuchař Martin Babica i jednotlivé chody na náš večer,“ popsal David Pavlíček, který má ke Koishi i k její sesterské vinotéce a vinnému baru Petit Cru hluboký vztah. Ještě před pár lety, než přišel na Sonberk, totiž právě v této vinotéce pracoval.

Objednávat si místo na druhém večeru Gastropodzimu můžete na e-mailu sonberk@sonberk.cz, jeho cena je 2150 korun i s vínem na osobu. Pokud máte Koishi rádi a chodíte k nim často, můžete to brát jako příležitost, jak si jejich zručnost užít trochu jinak. Jejich kuchaři vyjíždějí na akce mimo svoji kuchyni asi jen dvakrát do roka. Svoje umění ovšem částečně prezentují také v divadle Reduta v rámci představení Vévodkyně a kuchařka, kterého se Sonberk každoročně také účastní.

Další aktuality
10.02.2024

Zažijte vínomalbu na Sonberku

Hledáte chvilku k zastavení, klid po pracovním týdnu, při které se naučíte něco nového a neotřelého?
Zveme vás na Malbu (s) vínem! 3 hodiny nádherného flow u skleničky vína s talentovanou Ivanou Tesařovou.

Číst více
22.11.2023

Zveme Vás na adventní víkendy

Užijte si předvánoční čas v poklidu na Sonberku
Číst více
13.10.2023

Vinobraní na Sonberku: rok 2023 přinesl nové zkušenosti

Vinohradník Roman Slouk hodnotí letošní kvalitu hroznů roku 2023 na výbornou. Vinobraní šlo letos rychle, trvalo 23 pracovních dní a přineslo nové zkušenosti i výzvy. 
Číst více
06.10.2023

#23 O dvacátém výročí Sonberku se sommeliérem Davidem Pavlíčkem

Ve 23. dílu podcastu uslyšíte zástupce z našeho vinařství. Sommelier a obchodní zástupce David Pavlíček s moderátory představuje spoustu novinek v rámci 20. výročí Sonberku
Číst více
15.09.2023

Rieslingy, jaké ještě neznáte - Mitrberk a Ipsus

Čím vyniká Riesling Mitrberk 2022 a Riesling Ipsus 2021, a proč je budete chtít ochutnat? Poznejte dvě další novinky u příležitosti 20. výročí vinařství.
Číst více
Co dál?

Přijeďte na skleničku

Chtěli byste toto celé vidět a zažít? Těšíme se na vás na Sonberku.

Navštivte nás
Řekněte nám vaše jméno a e-mail