06.11.2018

Na Koishi chystáme top vinný výběr

Skvělé víno i jídlo se spojí na druhém večeru našeho Gastropodzimu, který pořádáme přímo ve vinařství u našeho velkého stolu. Stane se tak přesně za dva týdny, v úterý 20. listopadu, a to ve spolupráci se slavnou brněnskou restaurací Koishi. Už teď víme, že to bude skvělý večer. Proč?

Výslednému menu tohoto večera dal základ náš sommeliér David Pavlíček, který vybral ze sonberské nabídky to, co si myslí, že je nejlepší. Dovezl to přímo do Koishi, kde k vínu napárovali přesně se hodící pokrmy. Podávat se bude tartar z lososa, mořský vlk, krémová polévka Tom Yum, hovězí líčka a dezert, který je variací na známý drink Piňa Colada. „V Koishi se zaměřují na evropskou kuchyni s asijskými prvky, výborně pracují s mořskými rybami, kterým umí dát orientální chuť. A přesně v tomto duchu připravil šéfkuchař Martin Babica i jednotlivé chody na náš večer,“ popsal David Pavlíček, který má ke Koishi i k její sesterské vinotéce a vinnému baru Petit Cru hluboký vztah. Ještě před pár lety, než přišel na Sonberk, totiž právě v této vinotéce pracoval.

Objednávat si místo na druhém večeru Gastropodzimu můžete na e-mailu sonberk@sonberk.cz, jeho cena je 2150 korun i s vínem na osobu. Pokud máte Koishi rádi a chodíte k nim často, můžete to brát jako příležitost, jak si jejich zručnost užít trochu jinak. Jejich kuchaři vyjíždějí na akce mimo svoji kuchyni asi jen dvakrát do roka. Svoje umění ovšem částečně prezentují také v divadle Reduta v rámci představení Vévodkyně a kuchařka, kterého se Sonberk každoročně také účastní.

Další aktuality
16.09.2022

Poprvé uvádíme Merlot Rare

Představujeme víno, jaké na Sonberku ještě nebylo. 
Číst více
09.09.2022

O špačcích na Sonberku

S příchodem podzimu přilétají do vinic vyhladověná hejna špačků. Jak před nimi bráníme dozrávající úrodu a v čem nás letos překvapili?
Číst více
06.09.2022

Sonberské vinobraní & koncert Harafica

V pátek 16.9. přijďte s námi oslavit letošní Sonberské vinobraní, na kterém nám zahraje cimbálová muzika Harafica. Nebude chybět ani společný sběr, lisování a volná degustace.
Číst více
11.08.2022

Vinice koncem prázdnin: jak se připravit na vinobraní?

Kdy letos začneme sbírat a v čem je ročník 2022  jiný než ten loňský?
Číst více
26.07.2022

Sonberk letos podruhé v Londýně

Suchá Pálava zazářila na National Geographic Traveller Food Festival
Číst více
Co dál?

Přijeďte na skleničku

Chtěli byste toto celé vidět a zažít? Těšíme se na vás na Sonberku.

Navštivte nás
Řekněte nám vaše jméno a e-mail