06.11.2018

Na Koishi chystáme top vinný výběr

Skvělé víno i jídlo se spojí na druhém večeru našeho Gastropodzimu, který pořádáme přímo ve vinařství u našeho velkého stolu. Stane se tak přesně za dva týdny, v úterý 20. listopadu, a to ve spolupráci se slavnou brněnskou restaurací Koishi. Už teď víme, že to bude skvělý večer. Proč?

Výslednému menu tohoto večera dal základ náš sommeliér David Pavlíček, který vybral ze sonberské nabídky to, co si myslí, že je nejlepší. Dovezl to přímo do Koishi, kde k vínu napárovali přesně se hodící pokrmy. Podávat se bude tartar z lososa, mořský vlk, krémová polévka Tom Yum, hovězí líčka a dezert, který je variací na známý drink Piňa Colada. „V Koishi se zaměřují na evropskou kuchyni s asijskými prvky, výborně pracují s mořskými rybami, kterým umí dát orientální chuť. A přesně v tomto duchu připravil šéfkuchař Martin Babica i jednotlivé chody na náš večer,“ popsal David Pavlíček, který má ke Koishi i k její sesterské vinotéce a vinnému baru Petit Cru hluboký vztah. Ještě před pár lety, než přišel na Sonberk, totiž právě v této vinotéce pracoval.

Objednávat si místo na druhém večeru Gastropodzimu můžete na e-mailu sonberk@sonberk.cz, jeho cena je 2150 korun i s vínem na osobu. Pokud máte Koishi rádi a chodíte k nim často, můžete to brát jako příležitost, jak si jejich zručnost užít trochu jinak. Jejich kuchaři vyjíždějí na akce mimo svoji kuchyni asi jen dvakrát do roka. Svoje umění ovšem částečně prezentují také v divadle Reduta v rámci představení Vévodkyně a kuchařka, kterého se Sonberk každoročně také účastní.

Další aktuality
05.05.2022

Čeká nás boj se suchem?

Jak se daří sonberské vinici v květnu říká vinohradník Roman Slouk.
Číst více
22.04.2022

Kopce podle Pleskota: Ostrá holka Pálava a zkrocený stařec Sonberk

Tvůrce budovy našeho vinařství v podcastu vysvětluje, jak to na Sonberku vlastně všechno vzniklo .
Číst více
21.04.2022

Hledáme brigádníky 18+

Nabízíme brigádu s tím nejkrásnějším výhledem. Práce na vinotéce, firemních degustacích či letních koncertech. Flexibilní směny, přívětiví kolegové, smysluplná práce, milí zákazníci.
Číst více
01.04.2022

Podruhé Pospolu

Po roce se vrací populární sonberské cuvée, opět v hravém složení a s cílem bavit (se) od jara do podzimu.
Číst více
18.03.2022

Proč Amerika miluje moravská vína?

Již potřetí jsme reprezentovali vinařskou produkci České republiky na mezinárodním veletrhu Vinexpo New York. Proč se Američané zajímají o moravská vína a která jim chutnají nejvíc?
Číst více
Co dál?

Přijeďte na skleničku

Chtěli byste toto celé vidět a zažít? Těšíme se na vás na Sonberku.

Navštivte nás
Řekněte nám vaše jméno a e-mail