Skvělé víno i jídlo se spojí na druhém večeru našeho Gastropodzimu, který pořádáme přímo ve vinařství u našeho velkého stolu. Stane se tak přesně za dva týdny, v úterý 20. listopadu, a to ve spolupráci se slavnou brněnskou restaurací Koishi. Už teď víme, že to bude skvělý večer. Proč?
Výslednému menu tohoto večera dal základ náš sommeliér David Pavlíček, který vybral ze sonberské nabídky to, co si myslí, že je nejlepší. Dovezl to přímo do Koishi, kde k vínu napárovali přesně se hodící pokrmy. Podávat se bude tartar z lososa, mořský vlk, krémová polévka Tom Yum, hovězí líčka a dezert, který je variací na známý drink Piňa Colada. „V Koishi se zaměřují na evropskou kuchyni s asijskými prvky, výborně pracují s mořskými rybami, kterým umí dát orientální chuť. A přesně v tomto duchu připravil šéfkuchař Martin Babica i jednotlivé chody na náš večer,“ popsal David Pavlíček, který má ke Koishi i k její sesterské vinotéce a vinnému baru Petit Cru hluboký vztah. Ještě před pár lety, než přišel na Sonberk, totiž právě v této vinotéce pracoval.
Objednávat si místo na druhém večeru Gastropodzimu můžete na e-mailu sonberk@sonberk.cz, jeho cena je 2150 korun i s vínem na osobu. Pokud máte Koishi rádi a chodíte k nim často, můžete to brát jako příležitost, jak si jejich zručnost užít trochu jinak. Jejich kuchaři vyjíždějí na akce mimo svoji kuchyni asi jen dvakrát do roka. Svoje umění ovšem částečně prezentují také v divadle Reduta v rámci představení Vévodkyně a kuchařka, kterého se Sonberk každoročně také účastní.
Chtěli byste toto celé vidět a zažít? Těšíme se na vás na Sonberku.
Navštivte násRegistrujte se a získejte tak nejen 10 % slevu na nákup vín. Pošleme vám jednou měsíčně novinky od nás, upozorníme na mizející lahve, ocenění a nabídneme i šestispřeží - sady vín za přátelštější cenu. A taky se dostanete do neveřejné nabídky vín, kam dáváme novinky před oficiálním zahájením prodeje anebo limitované kousky z našeho archivu.
Více o klubu