09.09.2018

SKL končí, ale nesmutněte. Začne Gastropodzim

Že se na Sonberku snažíme přibližovat vám víno všemi smysly, to už asi víte. A teď na podzim chystáme další důkaz. Jmenuje se Gastropozim a pro vás to znamená, že si u nás ve vinařství budete moct vychutnat několik večerů ve společnosti kamarádů nebo rodiny, vína a skvělého jídla z rukou kuchařů výborných restaurací. Že si to jídlo padne do oka s naším vínem tak dobře, jako by z toho měl být vztah na celý život, snad ani nemusíme říkat.

Konkrétní program ještě řešíme, základy jsou ale jasné už teď. Začneme v úterý 9. října, kdy k nám dorazí naši přátelé z brněnské restaurace Borgo Agnese, kde jsou mistři na středomořskou kuchyni a vysokou kulinařinu vůbec. Nebudeme lhát, bylo docela jasné, že první budou první zrovna oni. Spolupracujeme spolu totiž už deset let a je to vlastně i oslava toho, že nám to dohromady pořád tak jde. Vařit bude osobně majitel Borga

, kterému pak můžete říct, jak vám chutnalo, nebo si s ním popovídat o tom, jak chod takové restaurace vypadá.

A co se bude ochutnávat? Menu ještě ladíme, ale základní obrysy už prozradíme. Chodů bude pět až sedm a už teď se těšíme na 45 dní stařenou svíčkovou s demi-glace omáčkou, která se bude skvěle snoubit s naším Merlotem. Nebude se ovšem pít jenom on, každý z pokrmů bude k sobě mít speciálního vinného parťáka, aby oboje vyniklo co nejvíc. Nechceme vám ale nic diktovat, takže k jednotlivým jídlům se budete moct vyzkoušet, co k nim nejvíc sedí zrovna vám.

Večerů Gastropodzimu bude několik a náš plán je, že by to vždycky měl příjemný komorní zážitek u našeho velkého stolu ve vinařství. Ceny ještě ladíme, ale dáme o nich včas vědět.

Rezervace budeme přijímat na e-mailu sonberk@sonberk.cz.

Další aktuality
20.03.2024

Přivítejme PinkGris do naší sonberské rodiny

Poznejte naši růžovou novinku, kterou jsme pro vás připravili v limitované edici a která je tak trochu speciální. V čem? Pojďme to společně odhalit.
Zjistěte více
14.03.2024

#26 Co nás v nejbližší době čeká a nemine

V nejnovějším díle podcastu Mezi řádky si Dominika s Liborem vzali na paškál třaskavé téma spotřební daně, ale nakousli i aktuální jarní program a probrali také pohodovou atmosféru letních koncertů.
Zjistěte více
20.02.2024

Jarní program na Sonberku

Na Sonberku začíná nová sezóna s nabitým programem. Srdečně vás zveme vychutnat si pohodu a příjemné (ne)vinné zážitky v jarním čase.
Zjistěte více
09.02.2024

Hledáme brigádníky 18+

Nabízíme brigádu s tím nejkrásnějším výhledem. Práce na vinotéce, firemních degustacích či letních koncertech. Flexibilní směny, přívětiví kolegové, smysluplná práce, milí zákazníci.
Číst více
25.01.2024

#25 O tom, jak se přední sommelieři ČR stali členy Sonberku

V novém díle podcastu jsme si povídali s Jakubem Vlčkem a Janem Macalem. Společně se od roku 2024 přidali do našeho sonberského týmu. Poslechněte si milé povídání a poznejte blíže dva obchodníky vinařství.
Co dál?

Přijeďte na skleničku

Chtěli byste toto celé vidět a zažít? Těšíme se na vás na Sonberku.

Navštivte nás
Řekněte nám vaše jméno a e-mail