29.09.2016

Pálava na slámě

Pálava Pálava 2

V minulém týdnu jsme posbírali hrozny Pálavy, které dosahovaly cukernatosti 23°NM! Ovšem nepůjdou hned do odstopkovače a hurá na lis, na to si musí ještě minimálně 3 měsíce počkat. Tak dlouho se, podle zákona, musí hrozny určené pro výrobu slámového vína, sušit. Po třech měsících nás čeká, vzhledem k vysoké cukernatosti hroznů, zdlouhavé a náročné lisování. Na konci celkového procesu nás čeká krásně aromatické dezertní víno se zbytkovým cukrem okolo 180 g/l, i více.

Další aktuality
11.10.2021

Nový díl podcastu představuje reproduktory na víno

Do světa vinného skla a zákonitostí jeho výběru nás zavedl ambasador značky Riedel Jan Ustohal
Číst více
07.10.2021

Prague Wine Trophy 2021: Sonberk je rieslingový, umí citlivě pracovat s dubem a Pálavu má nejlepší na trhu

Hodnotitelé náročné soutěže vyzvedli suché Rieslingy a bílá cuvée; nejvíc se líbily Pálavy
02.09.2021

Podcast Mezi řádky představuje nového šéfa Svazu vinařů Martina Chlada

Mluví o cestě za českým „vinařským Naganem“ i o tom, že kdo chce vést, nemůže být sám vinařem
Číst více
01.09.2021

17.9. Sonberské vinobraní, představení ročníku 2020 & Cimballica

Letošní oslava sonberského vinobraní, společně s představením ročníku 2020 se chystá na pátek 17. září. Můžete si vyhradit celé odpoledne a dívat se pod ruce vinohradníkovi i sklepmistrovi, nebo dorazit až na večerní program, je to jen na vás.
Zjistit více
24.07.2021

Dali medaili? Dali. Ocenění přišla ze Španělska, Německa i Velké Británie

Víno si díky nim můžete vybrat podle vkusu světových porotců
Číst více
Co dál?

Přijeďte na skleničku

Chtěli byste toto celé vidět a zažít? Těšíme se na vás na Sonberku.

Navštivte nás
Řekněte nám vaše jméno a e-mail