29.09.2016

Pálava na slámě

Pálava Pálava 2

V minulém týdnu jsme posbírali hrozny Pálavy, které dosahovaly cukernatosti 23°NM! Ovšem nepůjdou hned do odstopkovače a hurá na lis, na to si musí ještě minimálně 3 měsíce počkat. Tak dlouho se, podle zákona, musí hrozny určené pro výrobu slámového vína, sušit. Po třech měsících nás čeká, vzhledem k vysoké cukernatosti hroznů, zdlouhavé a náročné lisování. Na konci celkového procesu nás čeká krásně aromatické dezertní víno se zbytkovým cukrem okolo 180 g/l, i více.

Další aktuality
25.11.2022

Magnum večeře s Atelierem na Sonberku

V sobotu 10. prosince zveme od 18:00 na adventní menu šéfkuchaře Pavla Kováře v párování se sonberskými víny z lahví velikosti magnum a překvapeními z archivu.
Číst více
25.11.2022

Letní koncerty 2023 na Sonberku

Ve spolupráci s projektem Hudba na vinicích nabídneme od července do září již 4. společný ročník večerních open air koncertů. Srdečně zveme!
Číst více
08.11.2022

Uvádíme mladý Muškát moravský 2022

Jediné mladé víno ze Sonberku, tradičně ultra-suché. Letos poprvé pod šroubovacím uzávěrem, ze tří různě starých částí vinohradu.
Číst více
13.10.2022

Jak se dělá bistro v Brně

V novém dílu podcastu Mezi řádky si povídáme s Milanem Bukovským, zakladatelem a majitelem oblíbeného brněnského bistra a cocktailového baru Atelier.
Číst více
11.10.2022

Sonberská Pálava opět vysoko na bedně

V suché, sladké i slámové verzi - Prague Wine Trophy ocenila sonberské Pálavy i botrytický Tramín.
Číst více
Co dál?

Přijeďte na skleničku

Chtěli byste toto celé vidět a zažít? Těšíme se na vás na Sonberku.

Navštivte nás
Řekněte nám vaše jméno a e-mail