29.09.2016

Pálava na slámě

Pálava Pálava 2

V minulém týdnu jsme posbírali hrozny Pálavy, které dosahovaly cukernatosti 23°NM! Ovšem nepůjdou hned do odstopkovače a hurá na lis, na to si musí ještě minimálně 3 měsíce počkat. Tak dlouho se, podle zákona, musí hrozny určené pro výrobu slámového vína, sušit. Po třech měsících nás čeká, vzhledem k vysoké cukernatosti hroznů, zdlouhavé a náročné lisování. Na konci celkového procesu nás čeká krásně aromatické dezertní víno se zbytkovým cukrem okolo 180 g/l, i více.

Další aktuality
26.01.2022

Přes Sonberk k papeži a do michelinského chateau

Jak dlouhá byla cesta od šlechtění Pálavy až do vinných karet Francie?
Číst více
11.01.2022

Letní koncerty 2022 ve vinařství Sonberk

Ve spolupráci s projektem Hudba na vinicích vám také letos nabídneme sérii letních koncertních večerů.
Číst více
03.01.2022

Adriena Šimotová & Sonberk

Stali jsme se partnery výstavy Adrieny Šimotové, kterou pod záštitou Českého velvyslanectví ve Slovinsku pořádá Mezinárodní centrum grafické tvorby v Lublani. Srdečně zveme k návštěvě.
Číst více
01.01.2022

Rok 2021 na Sonberku

Díl #3: Září - Prosinec. V závěrečném dílu ohlédnutí za uplynulým rokem prozradíme, jaké bylo vinobraní a co všechno jsme stihli před příchodem Ježíška.
Číst více
29.12.2021

Jaký byl rok 2021 na Sonberku?

Díl #2: Květen - Srpen. Druhý díl našeho tradičního ohlédnutí za uplynulým rokem je plný léta, koncertů a dobré nálady.
Číst více
Co dál?

Přijeďte na skleničku

Chtěli byste toto celé vidět a zažít? Těšíme se na vás na Sonberku.

Navštivte nás
Řekněte nám vaše jméno a e-mail