29.09.2016

Pálava na slámě

Pálava Pálava 2

V minulém týdnu jsme posbírali hrozny Pálavy, které dosahovaly cukernatosti 23°NM! Ovšem nepůjdou hned do odstopkovače a hurá na lis, na to si musí ještě minimálně 3 měsíce počkat. Tak dlouho se, podle zákona, musí hrozny určené pro výrobu slámového vína, sušit. Po třech měsících nás čeká, vzhledem k vysoké cukernatosti hroznů, zdlouhavé a náročné lisování. Na konci celkového procesu nás čeká krásně aromatické dezertní víno se zbytkovým cukrem okolo 180 g/l, i více.

Další aktuality
08.04.2021

Jaký je ročník 2020? Na rychlé soudy pozor

I když někde už možná slyšíte, že ročník je takový nebo makový, ne každý to už dokáže říct. A je to dobře
Číst více
01.04.2021

Na procházku pořád můžete. My k ní přidáváme audioprůvodce

V době trvajících omezení posíláme do světa nový zlepšovák pro návštěvníky
Číst více
31.03.2021

Sonberský lockdown je mediální. Táhne úspěch ve Vinařství roku

Když už s vámi nemůžeme být ne degustacích, povídáme si aspoň s novináři.
Číst více
25.03.2021

Jarní radost & vinařská girl power!

Velikonoční bedýnka s nadílkou od zajíčka a další dobré zprávy ve vašich inboxech. 
Číst více
22.03.2021

Březnové novinky

Novinky ve vašich inboxech
Číst více
Co dál?

Přijeďte na skleničku

Chtěli byste toto celé vidět a zažít? Těšíme se na vás na Sonberku.

Navštivte nás
Řekněte nám vaše jméno a e-mail