05.11.2020

Sonberská jistota zůstává: Muškát 2020 jde na trh

Když je letos na podzim složitější jezdit po vinařstvích a ochutnávat všechno to dobré, co je v nich k pití, vydáváme se na Sonberku ve velkém opačnou cestu. Právě teď balíme první kartony letošního mladého vína, Muškátu moravského 2020, a posíláme ho k vám. Ačkoliv se zdá, že v tomhle roce není jistého vůbec nic, v tomto případě to neplatí.

„Také letos jsme si dali záležet na tom, aby bylo naše první víno ročníku znovu ultra suché, jak ho mají naši fanoušci rádi. Tentokrát má 0,4 gramu zbytkového cukru, znovu výraznou aromatiku a jedenáct procent alkoholu, takže je velice příjemné na pití. Tradici držíme po všech stránkách,“ říká Dáša Fialová, která má na starost obchod a marketing.

Velká část mladých nebo svatomartinských vín, která se v tuzemsku vyrábí, se dělají s vyšším zbytkovým cukrem, který někdy zakrývá ne úplně dobrou zralost nebo kvalitu hroznů. Muškát ze Sonberku je tak trochu odpovědí na tento trend. „Jedná se o mladé víno, ale bez problémů vydrží celý rok až do další sklizně, i déle,“ upozorňuje Dáša. Muškát je navíc odrůda s přirozeně vysokou aromatikou a nižší hladinou kyselin, takže se na tvorbu mladého vína obzvlášť hodí.

Ten sonberský voní po letním ovoci, meruňkách a bílých broskvích, takže by měl fungovat i jako hezká připomínka teplých měsíců, které daly hroznům tak akorát vody i slunce. Doufáme, že si na něj vzpomenete u jídla nebo při karanténních večerech s rodinou doma. A vůbec se nestyďte poslat nám třeba fotku, jak přesně si letošní první mladí víno užíváte vy.

Další aktuality
10.03.2023

Pálava Noble rot na světové expozici La Cité du Vin

Sonberk slaví světový hattrick! Již potřetí se naše víno dostalo do největší mezinárodní expozice vín na světě, La Cité du Vin v Bordeaux. 
Číst více
08.03.2023

Gala degustace s večeří v pražské Grand Cru

Pozvěte blízkou osobu, vytvořte si rezervaci ve vyhlášené restauraci Grand Cru na 28. března a užijte si příjemný večer.
Zjistěte více
17.02.2023

Co všechno se skrývá za pozicí degustátora

V novém, již 18. dílů sonberského podcastu Mezi řádky si povídáme o bodování vína na soutěžích aneb Kolikátý v pořadí se nalévá první vzorek?
14.02.2023

Hledáme brigádníky 18+

Nabízíme brigádu s tím nejkrásnějším výhledem. Práce na vinotéce, firemních degustacích či letních koncertech. Flexibilní směny, přívětiví kolegové, smysluplná práce, milí zákazníci.
Číst více
24.01.2023

Uvádíme nový Ryzlink rýnský MITRBERK

Jak chutná víno z hroznů naší mladé vinice? 
Číst více
Co dál?

Přijeďte na skleničku

Chtěli byste toto celé vidět a zažít? Těšíme se na vás na Sonberku.

Navštivte nás
Řekněte nám vaše jméno a e-mail