17.05.2020

Otevřeli jsme terasu. Letos na ní budeme jíst častěji

Už dlouho nebylo na Sonberku tak živo jako včera. Lidé, kola, malé děti, válení na dekách v trávě, cinkání skleniček a k tomu dobroty do ruky od Matyho chálky. Uvolňování nouzových opatření jsme využili k tomu, že jsme po pauze pozvali právě brněnské tvůrce paštik a rilet, kteří nám k Rieslingu Rudimentum napárovali wrap s kachnou a přidali k tomu mini burgery a sladkosti. Byl to začátek naší nové série sobotních setkání s dobrým jídlem na terase.

Budeme v nich pokračovat i za dva a za čtyři týdny, tak si do diářů rovnou pište sobotu 30. května a také sobotu 13. června.

Třeba na Facebooku a na ostatních našich sociálních sítích se s nimi budete potkávat pod názvem Na sonberské terase s… Příště se setkáme s kuchaři z hustopečského Wellness hotelu Amande, kteří k nám přivezou lehká skoro letní jídla, kávu a dezerty a k tomu i míchané drinky s naším vínem a moštem.
Menu už je víceméně jasné. Při zastávce na výletu na kole, nebo když zkrátka pojedete kolem, si u nás budeme moct dát třeba chřestový chilli krém s kokosovým mlékem, tartaletku s pálavským sýrem, chřestem a marinovaným lososem nebo chleby s roastbeefem a lososem s bazalkovou majonézou. „Tento víkend jsme si zase připomněli, že vinařství se neobejde bez lidí, a v těch následujících budeme ukazovat, jak skvělé umí být kombinace vína s jídlem. I když možnosti, jak k nám zvát návštěvy, máme pořád omezené, nechceme se otvírání vinařství pro lidi vzdávat,“ říká Dáša Fialová, která všechna setkání se zajímavými restauracemi a kuchaři organizuje. Teď už ví i to, kdo dorazí na Sonberk po Amande. Zatím je to překvapení, ale slibuje, že potěší všechny milovníky slavných jihomoravských podniků.

Další aktuality
25.11.2022

Magnum večeře s Atelierem na Sonberku

V sobotu 10. prosince zveme od 18:00 na adventní menu šéfkuchaře Pavla Kováře v párování se sonberskými víny z lahví velikosti magnum a překvapeními z archivu.
Číst více
25.11.2022

Letní koncerty 2023 na Sonberku

Ve spolupráci s projektem Hudba na vinicích nabídneme od července do září již 4. společný ročník večerních open air koncertů. Srdečně zveme!
Číst více
08.11.2022

Uvádíme mladý Muškát moravský 2022

Jediné mladé víno ze Sonberku, tradičně ultra-suché. Letos poprvé pod šroubovacím uzávěrem, ze tří různě starých částí vinohradu.
Číst více
13.10.2022

Jak se dělá bistro v Brně

V novém dílu podcastu Mezi řádky si povídáme s Milanem Bukovským, zakladatelem a majitelem oblíbeného brněnského bistra a cocktailového baru Atelier.
Číst více
11.10.2022

Sonberská Pálava opět vysoko na bedně

V suché, sladké i slámové verzi - Prague Wine Trophy ocenila sonberské Pálavy i botrytický Tramín.
Číst více
Co dál?

Přijeďte na skleničku

Chtěli byste toto celé vidět a zažít? Těšíme se na vás na Sonberku.

Navštivte nás
Řekněte nám vaše jméno a e-mail