17.05.2020

Otevřeli jsme terasu. Letos na ní budeme jíst častěji

Už dlouho nebylo na Sonberku tak živo jako včera. Lidé, kola, malé děti, válení na dekách v trávě, cinkání skleniček a k tomu dobroty do ruky od Matyho chálky. Uvolňování nouzových opatření jsme využili k tomu, že jsme po pauze pozvali právě brněnské tvůrce paštik a rilet, kteří nám k Rieslingu Rudimentum napárovali wrap s kachnou a přidali k tomu mini burgery a sladkosti. Byl to začátek naší nové série sobotních setkání s dobrým jídlem na terase.

Budeme v nich pokračovat i za dva a za čtyři týdny, tak si do diářů rovnou pište sobotu 30. května a také sobotu 13. června.

Třeba na Facebooku a na ostatních našich sociálních sítích se s nimi budete potkávat pod názvem Na sonberské terase s… Příště se setkáme s kuchaři z hustopečského Wellness hotelu Amande, kteří k nám přivezou lehká skoro letní jídla, kávu a dezerty a k tomu i míchané drinky s naším vínem a moštem.
Menu už je víceméně jasné. Při zastávce na výletu na kole, nebo když zkrátka pojedete kolem, si u nás budeme moct dát třeba chřestový chilli krém s kokosovým mlékem, tartaletku s pálavským sýrem, chřestem a marinovaným lososem nebo chleby s roastbeefem a lososem s bazalkovou majonézou. „Tento víkend jsme si zase připomněli, že vinařství se neobejde bez lidí, a v těch následujících budeme ukazovat, jak skvělé umí být kombinace vína s jídlem. I když možnosti, jak k nám zvát návštěvy, máme pořád omezené, nechceme se otvírání vinařství pro lidi vzdávat,“ říká Dáša Fialová, která všechna setkání se zajímavými restauracemi a kuchaři organizuje. Teď už ví i to, kdo dorazí na Sonberk po Amande. Zatím je to překvapení, ale slibuje, že potěší všechny milovníky slavných jihomoravských podniků.

Další aktuality
10.03.2023

Pálava Noble rot na světové expozici La Cité du Vin

Sonberk slaví světový hattrick! Již potřetí se naše víno dostalo do největší mezinárodní expozice vín na světě, La Cité du Vin v Bordeaux. 
Číst více
08.03.2023

Gala degustace s večeří v pražské Grand Cru

Pozvěte blízkou osobu, vytvořte si rezervaci ve vyhlášené restauraci Grand Cru na 28. března a užijte si příjemný večer.
Zjistěte více
17.02.2023

Co všechno se skrývá za pozicí degustátora

V novém, již 18. dílů sonberského podcastu Mezi řádky si povídáme o bodování vína na soutěžích aneb Kolikátý v pořadí se nalévá první vzorek?
14.02.2023

Hledáme brigádníky 18+

Nabízíme brigádu s tím nejkrásnějším výhledem. Práce na vinotéce, firemních degustacích či letních koncertech. Flexibilní směny, přívětiví kolegové, smysluplná práce, milí zákazníci.
Číst více
24.01.2023

Uvádíme nový Ryzlink rýnský MITRBERK

Jak chutná víno z hroznů naší mladé vinice? 
Číst více
Co dál?

Přijeďte na skleničku

Chtěli byste toto celé vidět a zažít? Těšíme se na vás na Sonberku.

Navštivte nás
Řekněte nám vaše jméno a e-mail