20.03.2020

Podcast vezme kohokoliv Mezi řádky Sonberku i celého českého vinařství

Je to pár měsíců, co jsme na Sonberku dostali nápad povídat si o víně formou podcastů. A když jsme před pár týdny natáčeli první díl, ani nás nenapadlo, jak moc se to bude v době, kdy všichni sedíme doma, hodit. Tak tedy vítejte, představujeme sonberský podcast Mezi řádky, ve kterém se bude mluvit o všem okolo tvorby vína na Sonberku i jinde.

Podcasty bychom chtěli prostřednictvím služby Soundtier a Spotify vydávat přibližně jednou za měsíc, má to být takový malý průvodcem vinařským světem. „Chceme v nich mluvit o tom, s jakou filozofií k vínu přistupujeme, proč to děláme, a co to znamená pro ty, kdo naše víno pijí. Nechceme se ale zavírat jen na Sonberku. Proto si k rozhovorům budeme zvát i hosty, kterých si vážíme. Budeme si povídat třeba o tom, podle čeho dobré víno vybírat nebo jak se dělá moderní vinařství za hranicemi,“ vysvětluje naše marketingová a obchodní ředitelka Dáša Fialová.

Právě její hlas je jedním z těch, které uslyšíte v prvním dílu. Mluví se v něm o tom, proč se na Sonberku dělá Pálava hlavně v suchém provedení, ačkoliv si ji spousta konzumentů spojuje spíš se sladkostí. Spolu s Dášou vystupuje v premiérové epizodě samozřejmě i náš sklepmistr Olda Drápal, který vysvětluje, jak k rozhodnuté o suché Pálavě došlo. Zmiňuje ale i slavnou slámovou Pálavu, která může naopak fungovat jako dezert k jídlu. Kromě toho popisuje, jaký rozdíl je v obou vínech v technologii, ale třeba vzpomíná taky na to, jak byl před lety překvapený z jedné významné světové ceny, kterou jeho víno dostalo. Navíc, kdo doposlouchá podcast až do konce, dozví se konečně, kolik tak vína týdně zaměstnanci vinařství vypijí.

Sonberská podcastová série Mezi řádky vzniká také díky Liboru Böhmovi z audiovydavatelství Čti mi! a také díky hostům. Jednoho z Prahy zveme hned do druhého dílu.

Další aktuality
25.11.2022

Magnum večeře s Atelierem na Sonberku

V sobotu 10. prosince zveme od 18:00 na adventní menu šéfkuchaře Pavla Kováře v párování se sonberskými víny z lahví velikosti magnum a překvapeními z archivu.
Číst více
25.11.2022

Letní koncerty 2023 na Sonberku

Ve spolupráci s projektem Hudba na vinicích nabídneme od července do září již 4. společný ročník večerních open air koncertů. Srdečně zveme!
Číst více
08.11.2022

Uvádíme mladý Muškát moravský 2022

Jediné mladé víno ze Sonberku, tradičně ultra-suché. Letos poprvé pod šroubovacím uzávěrem, ze tří různě starých částí vinohradu.
Číst více
13.10.2022

Jak se dělá bistro v Brně

V novém dílu podcastu Mezi řádky si povídáme s Milanem Bukovským, zakladatelem a majitelem oblíbeného brněnského bistra a cocktailového baru Atelier.
Číst více
11.10.2022

Sonberská Pálava opět vysoko na bedně

V suché, sladké i slámové verzi - Prague Wine Trophy ocenila sonberské Pálavy i botrytický Tramín.
Číst více
Co dál?

Přijeďte na skleničku

Chtěli byste toto celé vidět a zažít? Těšíme se na vás na Sonberku.

Navštivte nás
Řekněte nám vaše jméno a e-mail