27.10.2019

Druhý ročník Gastropodzimu zahujeme s Barrio Gotico Cafe

Na první večer letošního Gastropodzimu dorazí v pátek 1. listopadu tým Ondřeje Noska z široko daleko vyyhlášeného kurdějovského Barrio Gotico Cafe. Když Barrio, tak tapas. A když tapas, tak to je velká příležitost pro to, vyzkoušet jich co nejvíc. Ve vstupence v hodnotě 1590 korun je pět vín a ke každému z nich různá jídla, takže každý může vyzkoušet, co mu k danému vínu chutná nejvíc.

K Rieslingu 2017 VOC se bude podávat třeba zauzené kachní prso nebo domácí paštika s povidly a mandlovou focacciou. K o něco sladšímu Rieslingu Noble ro 2017 se budou návštěvníci moct rozhodnout, jestli raději krevety nebo třeba hovězí jazyk. Ke cuvée Sémillon/Sauvignon 2016 jsme snoubili polévku z mořských plodů. A třeba k hovězí květové špičce si hosté budou moct sami vybrat, jestli se jim k ní hodí víc náš Merlot nebo cuvéé Chardonnay & Pinot gris 2016. Jako sladkou tečku jsme zvolili cenami ověnčený Riesling 2014 výběr z cibéb.

„S Barrio Gotico spolupracujeme dlouho a navzájem si opravdu moc vážíme toho, jak svoji práce děláme. Ondra Nosek už pro nás některé akce v minulosti zajišťoval, ale teď je to poprvé, co mají fanoušci Sonberku příležitost na výborné jídlo z Barria zajít přímo u nás,“ popisuje naše marketingová ředitelka Dáša Fialová.

První letošní gastrovečer by podle jejích slov měl být kombinací vysokého kuchařského umění v odlehčené atmosféře, kde se nikdo nemusí stydět vyzkoušet všechny možné kombinace. Objednávat si svoje místo může každý na e-mailu sonberk@sonberk.cz, kompletní menu máme v události na Facebooku.

Další aktuality
25.11.2022

Magnum večeře s Atelierem na Sonberku

V sobotu 10. prosince zveme od 18:00 na adventní menu šéfkuchaře Pavla Kováře v párování se sonberskými víny z lahví velikosti magnum a překvapeními z archivu.
Číst více
25.11.2022

Letní koncerty 2023 na Sonberku

Ve spolupráci s projektem Hudba na vinicích nabídneme od července do září již 4. společný ročník večerních open air koncertů. Srdečně zveme!
Číst více
08.11.2022

Uvádíme mladý Muškát moravský 2022

Jediné mladé víno ze Sonberku, tradičně ultra-suché. Letos poprvé pod šroubovacím uzávěrem, ze tří různě starých částí vinohradu.
Číst více
13.10.2022

Jak se dělá bistro v Brně

V novém dílu podcastu Mezi řádky si povídáme s Milanem Bukovským, zakladatelem a majitelem oblíbeného brněnského bistra a cocktailového baru Atelier.
Číst více
11.10.2022

Sonberská Pálava opět vysoko na bedně

V suché, sladké i slámové verzi - Prague Wine Trophy ocenila sonberské Pálavy i botrytický Tramín.
Číst více
Co dál?

Přijeďte na skleničku

Chtěli byste toto celé vidět a zažít? Těšíme se na vás na Sonberku.

Navštivte nás
Řekněte nám vaše jméno a e-mail