16.05.2018

Potvrzeno: Naše víno chutná i mladým

Víte, co chutná mladým? My na Sonberku doufáme, že mezi ostatními víny i to naše. A že nedoufáme marně, ukázaly výsledky konference Co chutná mladým, kterou organizovalo minulý týden uskupení Mladí vinaři. Dostali jsme od nich hned tři zlaté medaile – za Ryzlink rýnský 2015 VOC, Sauvignon 2017 a za naše tolik oceňované cuvée ze Chardonnay a Rulandského šedého.

Mladí vinaři se snaží do Česka stejně jako my přinášet prvky moderního vinařství. Chtějí obor v Česku propojovat se zahraničními experty a vozit je sem, což byl i případ akce, kterou pořádali ve Valticích. „Když jsme se o ní dozvěděli, bylo jasné, že na ní nemůžeme chybět. Na vinařství se my na Sonberku i Mladí vinaři díváme dost podobně. I oni se soustředí hlavně na suchá vína a tento trend chceme všichni společně v Česku posouvat,“ popsala naše marketingová ředitelka Dáša Fialová.

Kromě tří zlatých medailí nám udělala radost ještě jedna věc. Na konferenci dorazila z Francie Nathalie Mairesse, která mluvila o tom, jak se navzájem ovlivňuje víno a dřevo sudu, ve kterém nápoj zraje. Pro nás to byl svátek, protože Nathalie pracuje pro slavné francouzské bednářství François Frères, které dodává sudy i pro nás a zraje v nich část v našich vín. Náš sklepmistr Olda Drápal s ní strávil spoustu času, Nathalie ochutnala naše vína a všichni se shodli, že jsme za takovou spolupráci moc rádi a bude pokračovat.

Další aktuality
25.11.2022

Magnum večeře s Atelierem na Sonberku

V sobotu 10. prosince zveme od 18:00 na adventní menu šéfkuchaře Pavla Kováře v párování se sonberskými víny z lahví velikosti magnum a překvapeními z archivu.
Číst více
25.11.2022

Letní koncerty 2023 na Sonberku

Ve spolupráci s projektem Hudba na vinicích nabídneme od července do září již 4. společný ročník večerních open air koncertů. Srdečně zveme!
Číst více
08.11.2022

Uvádíme mladý Muškát moravský 2022

Jediné mladé víno ze Sonberku, tradičně ultra-suché. Letos poprvé pod šroubovacím uzávěrem, ze tří různě starých částí vinohradu.
Číst více
13.10.2022

Jak se dělá bistro v Brně

V novém dílu podcastu Mezi řádky si povídáme s Milanem Bukovským, zakladatelem a majitelem oblíbeného brněnského bistra a cocktailového baru Atelier.
Číst více
11.10.2022

Sonberská Pálava opět vysoko na bedně

V suché, sladké i slámové verzi - Prague Wine Trophy ocenila sonberské Pálavy i botrytický Tramín.
Číst více
Co dál?

Přijeďte na skleničku

Chtěli byste toto celé vidět a zažít? Těšíme se na vás na Sonberku.

Navštivte nás
Řekněte nám vaše jméno a e-mail